שנה
2021
לקוח
Tamara Care
תגיות
הדפס, עיצוב לוגו, תרבות ישראלית, טיפוגרפיה, עיצוב גרפי, מיתוג מורחב, עסקים קטנים, אמנות מקומית, צילום, השראה, אמנות ישראלית
Who will take care of you?
We care!
העולם והטכנולוגיה התפתחו והתקדמו, אך בתי אבות נותרו מאחור ברישומים ידניים והקלדה סזיפית של הנתונים. באתי לעשות סדר בטפסים, לרכז את המידע, לחסוך זמן בהזנת נתונים ולהפוך את הכל לפשוט ונעים יותר.
01 | יריית הפתיחה
העולם והטכנולוגיה התפתחו והתקדמו, אך בתי אבות נותרו מאחור ברישומים ידניים והקלדה סזיפית של הנתונים. באתי לעשות סדר בטפסים, לרכז את המידע, לחסוך זמן בהזנת נתונים ולהפוך את הכל לפשוט ונעים יותר.

02 | מה גילתי?! 2021 מפתיעה
במהלך הסיור נדהמתי לגלות שבשנת 2021 עדיין ההתנהלות בבתי אבות מיושנת ואינה תואמת את הטכנולוגיות הקיימות כיום. העבודה נעשית בעיקר באופן ידני (מילוי הטפסים, סידור המשמרת, ניהול המשמרת, ניהול המשימות מול המטפלים ופיקוח עליהם וכדומה). בתום המשמרת האחו/ת האחראי/ת צריכה לשבת שעתיים (ואף יותר) ולהזין את כל הנתונים מהכתב להזנה במערכת, בה ניתן להפיק דוחות ולשלוח למשרד הבריאות ולממונים. תהליך מייגע!
03 | חץ למטרה
שלב המחקר מיקד ועזר לי להגדיר נכונה את הבעיה והיעדים. המחקר הביא עמו יעדים חדשים, אשר אם נפתור אותם, נשיג את היעדים שהלקוח דורש ורוצה. להלן המטרות העיקריות:
1. להפחית את השימוש בכלים שונים (טפסים ידנים, יומנים פיזים, לוחות מודעות ועוד)
2. התאמת מכשירים פר משתמש והיכולת סינכון ו'תקשור' בין המכשירים/משתמשים.
3. לבצע אוטומציה ולמחשב ככל האפשר את התהליך לצמצום הזנות ידניות.
4. הזנת נתונים בזמן אמת והיכולת לשימוש מאוחר יותר להפקת/שליחת דוחות (משרד הבריאות), ניתוח מאקרו (של הנהלה).
יעדים אלה מרמזים באופן טבעי על מנת להפוך את תהליך יצירת ושליחת הדו"ח למייגע יותר ולכן מהנה יותר.
04 | מצוידת בזכוכית מגדלת, הלכתי לאסוף ממצאים
במחקר השתמשתי בכמה אמצעים באסיפת המידע והנתונים: מחקר אינטרנטי (קריאת מאמרים בנושא) מחקר מתחרי שוק, פגישה עם היזמים, פגישה עם אנשי צוות בית האבות בחיפה ובפתח־תקווה (מטפל/ת, אח/ות אחראי/ת, הנהלת בית האבות), סיור בבית־אבות. שאלון ב- Google Forms (באנגלית ועברית) שפורסם ברשתות החברתיות ובקבוצות יעודיות לנושא.
בנוסף חשוב לי לציין שהמחקר אומנם מקיף, אך זהו נוסף רחב שאף אחד לא העמיק דיו להבין אותו ואת אופי העבודה וחשיבות שלה.
05 | מי עומד מאחורי, לפני ומצדדי תמרה?!
המתחרים העיקרים בשוק הישראלי, הם BetterCare ופרדיגמה. ישנן יתרונות, במערכות הוותיקות, מכיוון שהן מושרשות כבר בתוך הגופים השונים. אך משיחות ודיונים לכל אחת ישנן את נקודות חולשה והן לא מספקות מענה מקיף.
המערכות מסובכות והעקומות הלמידה ארוכות, בנוסף המערכות האלו לא מחליפות את הטפסים הידניים - מה שדורש עדיין הקלדה ידנית בסוף משמרת למערכת. במערכת 'TamaraCare' נותנים מענה מקיף, שמתממשקות בזמן אמת.

06 | 'טלפון שבור'
הדיווחים נעשים היום בצורה מורכבת והרבה בעלת־פה, מה שדורשת בדיקה ורישום והזנת התוכן בסוך משמרת. מה שמקשה על העבודה שגם ככה לא פשוטה.
07 | א ת מי פגשתי? אנשים טובים.
Zoom out
במהלך המחקר הבנתי שישנם מעגלים שונים של סוגי משתמשים, חלקם משתמשים פסיבים וחלקם משתמשים אקטיבים.
Zoom In
בשלב הראשוני החלטתי להתמקד על סמך המחקר ב- Super User האחות הראשי/ת והמטפל/ת הסיעודי/ת, התייחסתי אליהם לארוך כל תהליך הפיתוח של המערכת.

08 | משתמשי־על
אני רשיד אח ראשי
רוצה לקבל דיווח בזמן אמת על משימות שבוצעו ול'עוזר אישי דיגטלי' לניהול משמרת קלה ותקינה
כדי לתת את המענה הראוי והמיטבי לדיירים

"העולם מתקדם והייתי שמח שגם כאן, המערכות הטכנולוגיה ישתלבו."
אני קומדי מטפלת סיעודית
רוצה שהמשמרת תעבור בקלות, ואם ניתן להקל על הקושי הפיזי והמנטלי בעבודה
כדי לתת שאוכל לעבוד ולהחזיק בעבודה יותר זמן

"אני בסדר, יודעת את מה שצריכה לעשות. עבודה קשה, העיקר עבודה."
09 | פאזל, משתמש - מכשיר
לאחר המחקר הבאנו שיש צורך במערכת שתשב על המחשב השולחני, בדלפק המרכזי כפי שיש היום. המחשב הנייח הינו נותן מענה מקיף: מניהול, אפשרות לראות תמונת מצב מלאה וסטטוס עדכני של המשימות, צוות מלאים וכדומה. ופעולות שדורשות זמן וניתן לעשות אותם בישיבה.
בנוסף הבנתי שיש צורך למכשיר נייד, אשר אינו מקובע ל עמדה הראשית והאח/ות הראשיים יכולים להשתמש בו בזמן פעולה שדורשת ניידות ויחסוך זמן בהקלדה בסוף משמרת, כגון: סבב תרופות, מעקב אחרי משימות מטפלים והזמן שלהם בזמן אמת. קבלת התראות ומידע חשוב גם כשאינך בעמדה. הייתה התלבטות וחישוב של היתרונות והחסרונות בין טבלאט ולמובייל. ישנן יתורונת מובהקים למובייל, אך עם זה הטאבלט נתן את המענה הנכון והראוי יותר לפעולות הנדרשות.
מובייל יתרונות מול חסרונות

הבחירות והבנת הצורך פר משתמש


10 | מחקר ויזואלי
11 | זמן סקיצה

לאחר שהמחקר והבנת הבעיות והערכה מחדש של הממשק כולל המסקנות. הבאתי שאנו מתחילים מאפס. התחלנו לעשות רישומים ידניים להבנת עקרונות ניווט והצגתי זאת לבפני המשתמשים העיקריים. לאחר שהבנו ואימתנו את העקורונות הכללים, התחלתי תהליך תרשימי זרימה של כל המסכים בהתאמה לכל מכשיר והבנת ההתממשקות בניהם.
במקביל ישבתי עם היזמים והבנתי את הטכנולוגיות העומדות בפנינו. יחד פתחנו כמה כיוון ופריסות אפשריות. הצגנו ללקוח וכל העוסקים בדבר הבנו שיש לנו כיוון - הידד! עם הכיוון הראשוני שדי נאמן וממוקד, התיישבתי אל מול ה- XD כדי ליצור אב טיפוס אינטראקטיבי ראשוני, על מנת לבדוק באופן דינמי את הכלי ולאמת את כל העקרונות.
12 | תהליכי זרימת המסכים לפי מכשיר
13 | לפשט ולהקל!
תכונות עיקריות ותהליך החשיבה עליהם אלו שנחו אותי נעשה לאחר
שעשינו את השיחות והסיור. מה שנתת לי הבנה היכן לשים דגש על הפונקציות החשובות ביותר, והנפוצות אשר צריכות להיות נגישות בקלות ובמהירות. בנוסף זה פתר לנו את בעיית ניווט ועזר לי לעצב ארכיטקטורת תוכן טובה יותר. מיקדנו זאת לשלושה דברים עיקרים:
3
קלי קלות
ישנם פיצ'רים המקלים את העבודה, ונותנים אפשרות בחירה במצבים שחוזרים על עצמם וכך מייעלים וחוסכים זמן.
2
מה למעלה, מה למטה
משימות ותעדוף, אלו משימות חשובות ונפוצות: סדר המשימות לפי תעדוף, והתאמה למשתמש.
1
תואם ומותאם
איזור אישי ומכשיר מותאם. לכל משתמש יש האיזור שמציג את הדברים הרלוונטיים אליו. כמו כן הייתה חשיבה על המכשירים שהכי נכון לכל משתמש.
14 | Wireframes
אחרי מחקר והבנת המורכבות שמתמודדים איתה משתמשי־העל', אני אוהבת לעשות סקיצה ראשונית של WF אני אוהבת ליצור סקיצה 'שלמה' על מנת שנוכל לראות את התמונה הגדולה והברורה. אחרי שלב ה- WF אני בונה אב-טיפוס ראשוני על מנת שהמשתמש הסופי יוכל להרגיש הממשק. במיוחד בממשקים מורכבים כגון אלו.

15 | Desktop & tablet






















